Vural Yapı Dekorasyon
Mercan Moda Giyim

Öğretmen Atamalarında KPSS Şartı Kaldırıldı: Yeni Sistem AGS ile Başlıyor

Eğitim (Tunceli Bülten) - Tunceli Bülten Haber Sitesi | 11.01.2025 - 14:08, Güncelleme: 11.01.2025 - 14:08 302 kez okundu.
 

Öğretmen Atamalarında KPSS Şartı Kaldırıldı: Yeni Sistem AGS ile Başlıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından imzalanan yeni yönetmelik ile, 1 Eylül 2025’ten itibaren öğretmen atamalarında KPSS puanı aranmayacak. Öğretmen adayları, Akademi Giriş Sınavı (AGS) ve alan bilgisi testleriyle değerlendirilecek.

Resmi Gazete’de yayımlanan yeni yönetmeliğe göre, öğretmen atamalarında KPSS şartı kaldırıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan yönetmeliğe göre, 1 Eylül 2025 tarihinden itibaren öğretmen atamalarında KPSS puanı aranmayacak. Bu tarihe kadar eski yönetmelik geçerli olmaya devam edecek. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 2025’te öğretmenlerin KPSS puanı ile alınmayacağını açıklamış ve şu bilgileri paylaşmıştı: "2025 yılında öğretmen adayları için KPSS uygulanmayacak. ÖSYM ile yaptığımız protokol çerçevesinde, Akademi Giriş Sınavı (AGS) adıyla yeni bir sınav düzenleyeceğiz. İlk kez 13 Temmuz 2025’te yapılacak olan AGS sonuçlarına göre atamalar yapılacak ve Milli Eğitim Akademisi’ne giriş süreci başlatılacak. Akademi eğitimi tamamlandıktan sonra öğretmen adayları istihdam edilecek." Akademik Giriş Sınavı (AGS) Nedir? AGS, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından yapılacak bir sınavdır. Bu sınavda Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı tarafından onaylanan programlar önemli bir rol oynamaktadır. Bu değişiklik, öğretmen adaylarının sadece sınav puanlarıyla değil, eğitim ve uygulama süreçleriyle de değerlendirilmelerini hedeflemektedir. Akademik Giriş Sınavı Nasıl Yapılacak? 2025 Akademik Giriş Sınavı (AGS) ve 2025 Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) olmak üzere iki oturumda gerçekleştirilecektir. Biyoloji, coğrafya, fen bilimleri, fizik, ilköğretim matematik, kimya, matematik, okul öncesi, rehberlik, sınıf öğretmenliği, sosyal bilgiler, tarih, Türkçe, Türk dili ve edebiyatı, beden eğitimi, din kültürü ve ahlak bilgisi gibi alanlarda öğretmen adayı olacak kişiler için AGS puanının yüzde 50'si ile ÖABT puanının yüzde 50'si alınarak MEB-AGS puanı hesaplanacaktır. Almanca, Arapça, Çince, Fransızca, Farsça, İspanyolca, İtalyanca, Japonca, Korece, Rusça ve İngilizce öğretmenlikleri için ise AGS ve Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavı (YDS veya e-YDS) puanları esas alınacaktır. Bu alanlardaki adayların MEB-AGS puanı, AGS puanının yüzde 50'si ile YDS puanının yüzde 50’si alınarak belirlenecektir.
Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından imzalanan yeni yönetmelik ile, 1 Eylül 2025’ten itibaren öğretmen atamalarında KPSS puanı aranmayacak. Öğretmen adayları, Akademi Giriş Sınavı (AGS) ve alan bilgisi testleriyle değerlendirilecek.

Resmi Gazete’de yayımlanan yeni yönetmeliğe göre, öğretmen atamalarında KPSS şartı kaldırıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan yönetmeliğe göre, 1 Eylül 2025 tarihinden itibaren öğretmen atamalarında KPSS puanı aranmayacak. Bu tarihe kadar eski yönetmelik geçerli olmaya devam edecek.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 2025’te öğretmenlerin KPSS puanı ile alınmayacağını açıklamış ve şu bilgileri paylaşmıştı:

"2025 yılında öğretmen adayları için KPSS uygulanmayacak. ÖSYM ile yaptığımız protokol çerçevesinde, Akademi Giriş Sınavı (AGS) adıyla yeni bir sınav düzenleyeceğiz. İlk kez 13 Temmuz 2025’te yapılacak olan AGS sonuçlarına göre atamalar yapılacak ve Milli Eğitim Akademisi’ne giriş süreci başlatılacak. Akademi eğitimi tamamlandıktan sonra öğretmen adayları istihdam edilecek."

Akademik Giriş Sınavı (AGS) Nedir?

AGS, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından yapılacak bir sınavdır. Bu sınavda Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı tarafından onaylanan programlar önemli bir rol oynamaktadır. Bu değişiklik, öğretmen adaylarının sadece sınav puanlarıyla değil, eğitim ve uygulama süreçleriyle de değerlendirilmelerini hedeflemektedir.

Akademik Giriş Sınavı Nasıl Yapılacak?

2025 Akademik Giriş Sınavı (AGS) ve 2025 Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) olmak üzere iki oturumda gerçekleştirilecektir.

Biyoloji, coğrafya, fen bilimleri, fizik, ilköğretim matematik, kimya, matematik, okul öncesi, rehberlik, sınıf öğretmenliği, sosyal bilgiler, tarih, Türkçe, Türk dili ve edebiyatı, beden eğitimi, din kültürü ve ahlak bilgisi gibi alanlarda öğretmen adayı olacak kişiler için AGS puanının yüzde 50'si ile ÖABT puanının yüzde 50'si alınarak MEB-AGS puanı hesaplanacaktır.

Almanca, Arapça, Çince, Fransızca, Farsça, İspanyolca, İtalyanca, Japonca, Korece, Rusça ve İngilizce öğretmenlikleri için ise AGS ve Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavı (YDS veya e-YDS) puanları esas alınacaktır. Bu alanlardaki adayların MEB-AGS puanı, AGS puanının yüzde 50'si ile YDS puanının yüzde 50’si alınarak belirlenecektir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tuncelibulten.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.