Türkiye Genelinde ÇEMBER-22 Operasyonları: 3.126 Suçlu Yakalandı

Son beş gündür Türkiye genelinde gerçekleştirilen ve "Mahkemelerimizce Yakalama Kararı Verilen ve Aranan Şahıslara Yönelik" olarak adlandırılan “ÇEMBER-22” operasyonları büyük bir başarı ile devam ediyor. 81 ilde yapılan bu kapsamlı operasyonlarda toplam 3.126 kişi yakalandı.

Yakalanan kişilerin arandıkları süreler ve suç türleri şu şekilde belirlendi:

0-5 yıl süreyle aranmakta olan 3.093 kişi, 5-10 yıl süreyle aranmakta olan 21 kişi, 10 yıl ve üzeri süreyle aranmakta olan 12 kişi.

Suç türlerine göre yakalanan kişilerin dağılımı ise şu şekilde oldu:

Hırsızlık suçundan 497 kişi, Dolandırıcılık suçundan 199 kişi, Yağma suçundan 87 kişi, Adam öldürme suçundan 65 kişi, Cinsel suçlar suçundan 92 kişi, Narkotik suçlar suçundan 561 kişi, Kaçakçılık ve organize suçlar suçundan 281 kişi.

Diğer suçlardan yakalanan kişilerle birlikte toplamda 3.126 kişi adalete teslim edildi.

İl jandarma komutanlıkları, il emniyet müdürlükleri ve sahil güvenlik komutanlıkları tarafından gerçekleştirilen bu operasyonlar, yol aramalarında, ev ve iş yerlerinde yapılan baskınlarda, kimlik kontrollerinde sonuç verdi.

Operasyonlarda görev alan valilere, kaymakamlara, il jandarma komutanlarına, il emniyet müdürlerine, sahil güvenlik personeline ve tüm operasyon ekiplerine teşekkür edildi. Yapılan açıklamada, suçluların yakalanmasına devam edileceği ve halkın huzurunu sağlamak adına gerekli önlemlerin alınacağı ifade edildi.