FETÖ'ye Yönelik Kapsamlı Operasyon: 39 Şüpheli Yakalandı

Türkiye genelinde FETÖ'ye karşı yürütülen "KISKAÇ-27" operasyonları büyük bir başarıyla tamamlandı. 17 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda toplamda 39 şüpheli gözaltına alındı.

Emniyet Genel Müdürlüğü TEM Daire Başkanlığı, İstihbarat Başkanlığı ve KOM Başkanlığı koordinesinde yürütülen bu operasyonlarda, Adana, Antalya, Balıkesir, Bursa, Çorum, Denizli, Edirne, Eskişehir, Gaziantep, Kocaeli, Manisa, Malatya, Mardin, Osmaniye, Samsun, Şanlıurfa ve Zonguldak illerinde geniş çaplı bir çalışma gerçekleştirildi.

Operasyonlarda, şüphelilerin FETÖ’nün çeşitli yapılanmalarında yer aldığı, örgütün kripto haberleşme programı "ByLock"u kullandığı ve ankesörlü telefonlarla iletişim kurdukları belirlendi. Ayrıca, şüpheliler hakkında FETÖ soruşturmaları kapsamında kesinleşmiş hapis cezası ve aranma kaydı bulunduğu tespit edildi.

Operasyonlar sonucunda çok sayıda dijital materyal ele geçirildi. FETÖ’nün çeşitli yapılanmalarına yönelik bu önemli operasyon, güvenlik güçlerinin kararlılığını bir kez daha gözler önüne serdi.

Aziz milletimizin bilmesini isteriz ki; FETÖ’cülere göz açtırmayacağız. Terör örgütleri ve onların iş birlikçilerine karşı operasyonlarımız kararlılıkla devam edecektir. Emniyet güçlerinin başarılı çalışmalarından dolayı Kahraman Polisler tebrik edilirken, milletimizin dualarının onlarla olduğu belirtildi.